Μαγειρίτσα: Υποκοριστικό του μτγν. μαγειρεία
Ένα φαγητό με φανατικούς θαυμαστές αλλά και αντιπαθούντες!
Κοινώς ή το λατρεύεις ή το μισείς.
Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας των βασικών του υλών που είναι η σύνθεση της συκωταριάς,
δεν είναι εύκολο πιάτο.
Η συνταγή είναι προς τιμήν των οπαδών της.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό συκωταριά αρνίσια
6 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χυμό απο 1 λεμόνι
1 αυγό
4-5 κουτάλες από το ζωμό της μαγειρίτσας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τη συκωταριά. Σε μια κατσαρόλα με νερό ορισμένοι τα ζεματάνε,
εγώ τα βράζω για 1/2 ώρα. Τα σουρώνουμε, πετώντας οπωσδήποτε το νερό που έβρασαν.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια σαν ζάρια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια
και τον άνηθο να σοταριστούν, στην συνέχεια ρίχνουμε και τα κομματάκια της συκωταριάς
και τα σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε για λίγο με τα υλικά
προσθέτουμε το ανάλογο νερό (κατά προτίμηση ζεστό).
Βράζουμε όχι σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά και έχουμε έτοιμο ζεστό νερό για να
προσθέσουμε όποτε χρειάζεται.
Όταν είναι έτοιμο και το κατεβάσουμε από τη φωτιά, είναι η ώρα για το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού και τότε πέρνουμε με την κουτάλα ζωμό
από τη μαγειρίτσα και το ρίχνουμε προσεκτικά λίγο λίγο και ταυτόχρονα χτυπάμε.
Εάν δεν μπορείται να το κάνετε μόνοι σας ζητήστε από κάποιον στο σπίτι να σας βοηθήσει.
Ρίχνουμε 4-5 κουτάλες και αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την οποία
ανακινούμε για να αναμειχθεί.
Ένα φαγητό με φανατικούς θαυμαστές αλλά και αντιπαθούντες!
Κοινώς ή το λατρεύεις ή το μισείς.
Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας των βασικών του υλών που είναι η σύνθεση της συκωταριάς,
δεν είναι εύκολο πιάτο.
Η συνταγή είναι προς τιμήν των οπαδών της.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό συκωταριά αρνίσια
6 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χυμό απο 1 λεμόνι
1 αυγό
4-5 κουτάλες από το ζωμό της μαγειρίτσας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τη συκωταριά. Σε μια κατσαρόλα με νερό ορισμένοι τα ζεματάνε,
εγώ τα βράζω για 1/2 ώρα. Τα σουρώνουμε, πετώντας οπωσδήποτε το νερό που έβρασαν.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια σαν ζάρια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια
και τον άνηθο να σοταριστούν, στην συνέχεια ρίχνουμε και τα κομματάκια της συκωταριάς
και τα σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε για λίγο με τα υλικά
προσθέτουμε το ανάλογο νερό (κατά προτίμηση ζεστό).
Βράζουμε όχι σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά και έχουμε έτοιμο ζεστό νερό για να
προσθέσουμε όποτε χρειάζεται.
Όταν είναι έτοιμο και το κατεβάσουμε από τη φωτιά, είναι η ώρα για το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό του λεμονιού και τότε πέρνουμε με την κουτάλα ζωμό
από τη μαγειρίτσα και το ρίχνουμε προσεκτικά λίγο λίγο και ταυτόχρονα χτυπάμε.
Εάν δεν μπορείται να το κάνετε μόνοι σας ζητήστε από κάποιον στο σπίτι να σας βοηθήσει.
Ρίχνουμε 4-5 κουτάλες και αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την οποία
ανακινούμε για να αναμειχθεί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου