SOPHIE'S CHOICE

SCHNITZEL WITH EGGPLANT PUREE

Το συγκεκριμένο πιάτο έχει μια βασική λεπτομέρεια, το σνίτσελ είναι ψημένο
στο φούρνο.
Αυτό σημαίνει ότι έχει πολύ πιο διακριτικά νόστιμη γεύση από το τηγανητό.
Επίσης σημαίνει ότι η σεφ έχει άποψη.
Από την άλλη υπάρχει στο πιάτο ο πουρές μελιτζάνας, που για μένα είναι από
από τα πιο ωραία συνοδευτικά κρέατος.
Κι εδώ η Σοφία μας απογείωσε γευστικά!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
1 1/2 κ. μελιτζάνες
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 1/2 - 3 φλ.τσ. γάλα ζεστό
1/2 φλ τσ. τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσει το εσωτερικό. Αφαιρούμε τη σάρκα τους μ' ένα κουτάλι και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σ'ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο. 'Οταν λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τον πολτό της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 3'-4΄, ανακατεύοντας, να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Το αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου