SOUFFLE WITH ROQUEFORT

 ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ

ΥΛΙΚΑ
60 γρ. αλεύρι
75 γρ. βούτυρο
325 ml κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
μοσχοκάρυδο
4 αυγά
200 γρ. ροκφόρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο ώσπου να κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι
και το καβουρδίζουμε.
Στη συνέχει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και το μοσχοκάρυδο, όπως
ακριβώς κάνουμε μπεσαμέλ.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών.
Λιώνουμε με ένα πιρούνι το τυρί και το προσθέτουμε στην κρέμα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε για 40' περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως.
Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου