ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΕίχα βάλει στο μυαλό μου τις πένες, αναρωτιόμουν τι να τις κάνω;
Αποφάσισα να γίνουν η βάση για παστίτσιο.
Τις έβρασα για 10' και τις ανακάτεψα μέσα στο ταψί με ένα κομματάκι
βούτυρο light.
Έβαλα λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να σοτάρω το κρεμμύδι,
μετά από λίγο πρόσθεσα και τον κιμά και αφού το γύρισα αρκετές φορές
ώστε να μαγειρευτεί ελαφρώς, πρόσθεσα την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι,
τη ρίγανη και λίγη κανέλλα, λίγο νεράκι και το άφησα να βράζει (όχι σε πολύ
δυνατή φωτιά).
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα μισό πακέτο βούτυρο να λιώσει, 6 κουταλιές τις σούπας
αλεύρι, το οποίο αφού καβουρδίστηκε πρόσθεσα και περίπου 1,5 λίτρο γάλα, αλάτι
και μοσχοκάρυδο.
Όταν ομογενοποιήθηκε το μείγμα σε κρέμα, το κατέβασα από τη φωτιά.
Το άφησα 10' στην άκρη και έπειτα πρόσθεσα τον κρόκο ενός αυγού και ανακάτεψα
καλά.
Έριξα την σάλτσα του κιμά πάνω στα μακαρόνια πασπαλίζοντας με ξερή αναρή,
θα μπορούσε να είναι και κεφαλοτύρι.
Από πάνω τη μπεσαμέλ και το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C
περίπου για 1/2 ώρα, όσο θέλει να γίνει η κρέμα.
Αποφάσισα να γίνουν η βάση για παστίτσιο.
Τις έβρασα για 10' και τις ανακάτεψα μέσα στο ταψί με ένα κομματάκι
βούτυρο light.
Έβαλα λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα για να σοτάρω το κρεμμύδι,
μετά από λίγο πρόσθεσα και τον κιμά και αφού το γύρισα αρκετές φορές
ώστε να μαγειρευτεί ελαφρώς, πρόσθεσα την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι,
τη ρίγανη και λίγη κανέλλα, λίγο νεράκι και το άφησα να βράζει (όχι σε πολύ
δυνατή φωτιά).
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα μισό πακέτο βούτυρο να λιώσει, 6 κουταλιές τις σούπας
αλεύρι, το οποίο αφού καβουρδίστηκε πρόσθεσα και περίπου 1,5 λίτρο γάλα, αλάτι
και μοσχοκάρυδο.
Όταν ομογενοποιήθηκε το μείγμα σε κρέμα, το κατέβασα από τη φωτιά.
Το άφησα 10' στην άκρη και έπειτα πρόσθεσα τον κρόκο ενός αυγού και ανακάτεψα
καλά.
Έριξα την σάλτσα του κιμά πάνω στα μακαρόνια πασπαλίζοντας με ξερή αναρή,
θα μπορούσε να είναι και κεφαλοτύρι.
Από πάνω τη μπεσαμέλ και το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C
περίπου για 1/2 ώρα, όσο θέλει να γίνει η κρέμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου