HOMEMADE BREAD

ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΙ

Το ψωμί δεν το φτιάχνουμε για να πείσουμε τον κόσμο ότι
είμαστε προκομένοι, το φτιάχνουμε μόνοι μας γιατί δεν θέλουμε τα
διογκωτικά και συντηρητικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του.
Παραδόξως, χωρίς αυτά αντέχει περισσότερο.

ΥΛΙΚΑ
300 ml νερό (χλιαρό)
500 γρ. αλεύρι 
100 γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι
1 φακελλάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη λεκάνη το νερό, το αλάτι και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε για λίγο με το χέρι
και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε λίγο λίγο και το αλεύρι (σε αυτή την περίπτωση που έχουμε 2 είδη τα
ρίχνουμε εναλλάξ), ζυμώνοντας πάντα παράλληλλα.
Όταν η ζύμη γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα  σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη
και απο πάνω με μια πετσέτα.

Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-1,5 ώρα.

Η συγκεκριμένη ποσότητα μπορεί να μας δώσει 2 ψωμιά.
Οπότε χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και το κάθε μέρος το τοποθετούμε
σε μακρόστενη φόρμα, από αυτές που φτιάχνουμε κέικ, την οποία έχουμε
λαδώσει ελαφρά.

Αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσουν και μέσα στις φόρμες.
Ψήνουμε τα χωμιά μας μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C
για 55'.





Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου