ΥΛΙΚΑ
260 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml χυμό λεμονιού
190 ml. σπορέλαιο
375 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
100 γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
100 γρ. χοντροκομμένα λευκά αμύγδαλα
Άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το σπορέλαιο με την άχνη
και το χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
και το αμύγδαλο.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε για 20'.
Το χαμηλώνουμε στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 40'.
Όταν κρυώσει αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα.
Πάνω στη μαρμελάδα απλώνουμε τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε
με άχνη.
WE NEED
260 gr castor sugar
200 ml lemon juice
190 ml sunflower oil
375 gr flour
1 teaspoon baking powder
100 gr white almond powder
1 pinch salt
FOR THE COVER
150gr apricot jam
100 coarsely chopped white almonds
Castor sugar for sprinkling
HOW TO MAKE IT
In a deep bowl we mix sunflower oil with castor sugar and lemon juice.
Add salt, flour, baking powder and almond.
We put the mixture into a cake form.
Preheat the oven at 180o C and bake for 20'.
Lowers the temperature at 160o C and bake for another 40'.
Let it cool and then sread the apricot jum over the cake.
Put the almonds over the apricot jum and sprinkle with castor sugar.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου