ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ-BULGUR WITH BRAISED PORK


Από τα πιο ωραία πιάτα.
Απλό να το μαγειρέψεις αλλά πολύ νόστιμο όταν το γευτείς.
Μυρίζει μανούλα!
Πόσα πράγματα μας έμαθαν αυτές οι υπέροχες γυναίκες που
η ταυτότητά τους  έγραφε ΟΙΚΙΑΚΑ.
Με τα χειρόγραφα τετράδια των συνταγών που τα πρόσεχαν
σαν τα μάτια τους.
Μας φρόντισαν, μας τάισαν, μας δίδαξαν.
Σας ευχαριστούμε όλες!

Υ.Γ Αυτό όμως ρε μαμά που μου είπες ότι τρίβω ανάποδα στον τρίφτη
ακόμη με πονάει.
Μα ποια είναι η καλή και ποια η ανάποδη σε μια τέτοια κίνηση;
Από πάνω προς τα κάτω ή από κάτω προς τα πάνω; Ιδού η απορία;;;;;;


WE NEED
250gr bulgur
750 ml water
1 teaspoon salt
1 teaspoon llight butter

600 gr pork cut into pieces
400 gr tomato paste
1 onion
1 green pepper
salt
pepper
1 teaspoon dry oregano
4 tablespoons olive oil

HOW TO MAKE IT
We boil bulgur at a low heat until it has no water.
We put in a steamer the olive oil sautee the onion for 2' and pork
for another 10'.

Add the tomato paste, green pepper, oregano salt and pepper.
We close the steamer and cook for 50'.


Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου