ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ - BAKED ASPARAGUS WITH PESTO & PROSCIUTTO


ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πράσινα σπαράγγια
16 φέτες προσούτο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα
2 κ.σ. σάλτσα πέστο
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 3'-4' σε χαμηλή φωτιά.
Τα βάζουμε αμέσως σε παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη γραβιέρα και κρατάμε 2 κουταλιές για αργότερα.
Απλώνουμε 2 φέτες προσούτο, πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών και βάζουμε 2-3
σπαράγγια.
Τα τυλίγουμε με το προσούτο και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε πάνω από τα ρολά των σπαραγγιών το πέστο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 200ο C για 10'
Ψήνουμε για 12' και σερβίρουμε

WE NEED
500 gr green asparagus
16 slices prosciutto
1/2 cup grated parmesan
1/2 cup grated gruyere
2 tablespoons pesto sauce
1/2 cup sour cream
freshly ground pepper

HOW TO MAKE IT
Boil asparagus in a salted water for 3'-4' at a low heat.
We put it immediately into icy water and drain.
Mix parmesan with gruyere and keep 2 tablespoons for the end.
Apply 2 prosciutto slices, sprinkle with cheese mix and put 2-3 asparagus over.
Wrap with prosciutto and put it in a pirex.
Put over the asparagus rolls, pesto sauce and pour the sour milk.
Sprinkle with 2 tablespoons cheese mix we kept .
Preheat the oven at 200o C for 10'.
Bake for 12' and serve.


Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου