DESSERT

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
2 αυγά
4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1/2 ποτήρι φυτική ζάχαρη (stevia)
3/4 ποτήρι αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κακάο

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στους 150ο C για 20'.
Ετοιμάζουμε 2 τεμάχια για την τούρτα μας.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ - ΣΑΝΤΥΓΙ
Χτυπάμε  1 morfat με 2 ποτήρια φυτική ζάχαρη και 1 βανίλια.
'Οταν γίνει η σαντυγί προσθέτουμε 1 κουπάκι γιαούρτι 2% και ανακατεύουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σαν βάση το πρώτο παντεσπάνι το οποίο ραντίζουμε με λίγο
κονιάν ή λικέρ.
Απλώνουμε σαντυγί και πάνω στρώνουμε μια σειρά καθαρισμένα ροδάκινα σε
φέτες.
Από πάνω τοποθετούμε το 2ο παντεσπάνι, επίσης ραντισμένο με κονιάκ ή λικέρ.
Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-σαντυγί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια καθώς 
και περιφερικά.
Στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες.

Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου