TECH NEWS




Έρχεται το ρομπότ-σεφ

 Πρόκειται για το ρομπότ-σεφ Robotic Kitchen, το οποίο μετά την πρώτη φορά που ο χρήστης του φτιάξει ένα φαγητό, αντιγράφει με τους δύο ρομποτικούς του βραχίονες ακριβώς τις κινήσεις του αναπαράγοντας έτσι και το φαγητό που αυτός έφτιαξε.
Οπως είναι αναμενόμενο η συσκευή αυτή αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κουζίνες στο σπίτι, όμως προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα πρωτότυπο ρομποτάκι που βρίσκεται στα εργαστήρια της εταιρείας.

Το εν λόγω ρομπότ-σεφ έχει προς το παρόν μάθει να φτιάχνει μόνο τη γαλλική σούπα μπισκ και μάλιστα μόνο με καβούρι.

Ο άνθρωπος που του μετέφερε την πληροφορία είναι ο γνωστός Βρετανός σεφ Τιμ Αντερσον, ο οποίος έφτιαξε τη σούπα μπισκ φορώντας ειδικά γάντια, τα οποία κατέγραφαν κάθε κίνησή του και τα οποία μετέφεραν την πληροφορία στα συστήματα επεξεργασίας και μνήμης του ρομπότ.

 Οπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις που έκανε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο άνθρωπος που το κατασκεύασε, ο Μαρκ Ολεϊνίκ, «ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ?παγκόσμια? συσκευή που θα μπορεί να μαγειρεύει ό,τι θέλεις και με φρέσκα υλικά».
Οπως συμπλήρωσε: «Εάν θες κινέζικο μια μέρα, την άλλη ινδικό και την επομένη μια μέτρια ψημένη μπριζόλα, μπορεί να το κάνει».

Η εταιρεία ελπίζει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα μπορεί το ρομπότ-σεφ να κυκλοφορεί κανονικά στην αγορά και να μπορεί να προσαρμόζεται σε ένα οποιοδήποτε περιβάλλον κουζίνας.

Οπως ανέφεραν οι κατασκευαστές του, η αρχική του τιμή θα είναι στα 13.900 ευρώ, αφού σύμφωνα με το εμπορικό σχέδιο της εταιρείας, το ρομπότ θα εκτελεί συνταγές γνωστών σεφ, που οι χειριστές του θα αγοράζουν μέσω ενός διαδικτυακού καταστήματος.


Οι κατασκευαστές του έχουν επίσης σκεφτεί λύσεις και για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της παρασκευής του φαγητού σας από το ρομπότ-σεφ.
Πρώτον όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιεί το ρομπότ θα πρέπει να βρίσκονται σε προκαθορισμένες θέσεις και επίσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το ρομπότ θα βρίσκεται πίσω από ένα προστατευτικό τζάμι, ούτως ώστε να μην μπορεί να πιάσει κάτι άλλο πέρα από τα υλικά και τα σκεύη.
Σύμφωνα με τον κ. Ολεϊνίκ πάντως το ρομπότ-σεφ δεν φτιάχτηκε για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο στην κουζίνα, αλλά για να μεταφέρει τις ανθρώπινες ικανότητες των καλύτερων σεφ στον κόσμο στην κουζίνα του οποιουδήποτε σπιτιού.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr & real.gr

Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου