ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ
Όταν θέλεις γλυκό γρήγορα, μετράς...1-2-3-4.
Κλασσικό, απλό, γρήγορο επιδόρπιο!
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
3 φλ.τσαγιού ζάχαρη (φυτική stevia)
4 φλ. τσαγιού νερό
Χυμό απο μια μαντόρα (φρούτο που συνδυάζει το μανταρίνι & το πορτοκάλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι
κάνοντάς το από ξανθό εως όσο σκούρο μας αρέσει.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και στην προκειμένη περίπτωση
το χυμό της μαντόρας να βράσει.
Τα δουλεύουμε ταυτόχρονα και όταν το νερό με τη ζάχαρη βράσει το προσθέτουμε
στο σιμιγδάλι που φυσικά είναι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα
ώσπου να ομογενοποιηθεί και κατεβάζουμε.
Όταν θέλεις γλυκό γρήγορα, μετράς...1-2-3-4.
Κλασσικό, απλό, γρήγορο επιδόρπιο!
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
3 φλ.τσαγιού ζάχαρη (φυτική stevia)
4 φλ. τσαγιού νερό
Χυμό απο μια μαντόρα (φρούτο που συνδυάζει το μανταρίνι & το πορτοκάλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι
κάνοντάς το από ξανθό εως όσο σκούρο μας αρέσει.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και στην προκειμένη περίπτωση
το χυμό της μαντόρας να βράσει.
Τα δουλεύουμε ταυτόχρονα και όταν το νερό με τη ζάχαρη βράσει το προσθέτουμε
στο σιμιγδάλι που φυσικά είναι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα
ώσπου να ομογενοποιηθεί και κατεβάζουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου