Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο.
Σαν προετοιμασία φαγητού είναι από τα πιο εύκολα.
Δεν θέλει τίποτα περισσότερο από αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σε κάποιους αρέσει να έχει σκόρδο και βεβαίως του πάει πολύ.
Καθώς επίσης και η προσθήκη λιπαρών όπως η φυτίνη.
Αυτά όμως είναι προσωπικές επιλογές του κάθε μάγειρα.
Στην προκειμένη περίπτωση το φαγητό ψήθηκε αργά στο φούρνο μέσα σε λαδόκολλα,
και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες στους 200ο C, με ελάχιστο νερό.
Στο τέλος για ένα μισάωρο ανοιχτό να πάρει το χρώμα του.
Εκτός του ότι το κρέας είναι ιδιαίτερα μαλακό, όλη η γεύση είναι στις πατάτες
οι οποίες πρακτικά μαγειρεύονται με τα υγρά του αρνιού.
Άν φυσικά το ψήσιμο γινόταν σε ξυλόφουρνο, θα είχε απλά απογειωθεί γευστικά.
Σαν προετοιμασία φαγητού είναι από τα πιο εύκολα.
Δεν θέλει τίποτα περισσότερο από αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σε κάποιους αρέσει να έχει σκόρδο και βεβαίως του πάει πολύ.
Καθώς επίσης και η προσθήκη λιπαρών όπως η φυτίνη.
Αυτά όμως είναι προσωπικές επιλογές του κάθε μάγειρα.
Στην προκειμένη περίπτωση το φαγητό ψήθηκε αργά στο φούρνο μέσα σε λαδόκολλα,
και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες στους 200ο C, με ελάχιστο νερό.
Στο τέλος για ένα μισάωρο ανοιχτό να πάρει το χρώμα του.
Εκτός του ότι το κρέας είναι ιδιαίτερα μαλακό, όλη η γεύση είναι στις πατάτες
οι οποίες πρακτικά μαγειρεύονται με τα υγρά του αρνιού.
Άν φυσικά το ψήσιμο γινόταν σε ξυλόφουρνο, θα είχε απλά απογειωθεί γευστικά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου