Είναι εκπληκτικό τι μπορείς να κάνεις με νερό-αλέυρι και μαγιά!
Οι ζύμες είναι λατρεμένες γιατί είναι "ζωντανές", όσο της δουλεύεις αλλάζουν.
Το να φτιάξεις πίτσα στο σπίτι, απαιτεί μόνο χρόνο και διάθεση. Αναφέρομαι
στο χρόνο γιατί στις ζύμες με μαγιά πρέπει να περιμένεις να "ανέβουν".
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
400 ml νερό (χλιαρό)
800 gr αλεύρι 00
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φαλελλάκι ξερή μαγιά
Βάζουμε στη λεκάνη το νερό, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε για λίγο
με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνει
μία ομοιόμορφη μπάλα. Άν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μίξερ αρχικά
για το ζύμωμα και να τελειώσεις με το χέρι για οικονομία δυνάμεων.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και από πάνω βάζουμε πετσέτα.
Αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα κάνοντας μικρότερα μπαλάκια.
Όταν πάρουμε το πρώτο τα άλλα τα σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο που θα γίνει η βάση της πίτσας μας.
Για να δευκολυνθούμε στο άνοιγμα χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι.
Οι ζύμες είναι λατρεμένες γιατί είναι "ζωντανές", όσο της δουλεύεις αλλάζουν.
Το να φτιάξεις πίτσα στο σπίτι, απαιτεί μόνο χρόνο και διάθεση. Αναφέρομαι
στο χρόνο γιατί στις ζύμες με μαγιά πρέπει να περιμένεις να "ανέβουν".
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
400 ml νερό (χλιαρό)
800 gr αλεύρι 00
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φαλελλάκι ξερή μαγιά
Βάζουμε στη λεκάνη το νερό, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε για λίγο
με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνει
μία ομοιόμορφη μπάλα. Άν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μίξερ αρχικά
για το ζύμωμα και να τελειώσεις με το χέρι για οικονομία δυνάμεων.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και από πάνω βάζουμε πετσέτα.
Αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα κάνοντας μικρότερα μπαλάκια.
Όταν πάρουμε το πρώτο τα άλλα τα σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο που θα γίνει η βάση της πίτσας μας.
Για να δευκολυνθούμε στο άνοιγμα χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου