HOMEMADE PIZZA PART 1

Είναι εκπληκτικό τι μπορείς να κάνεις με νερό-αλέυρι και μαγιά!
Οι ζύμες είναι λατρεμένες γιατί είναι "ζωντανές", όσο της δουλεύεις αλλάζουν.
Το να φτιάξεις πίτσα στο σπίτι, απαιτεί μόνο χρόνο και διάθεση. Αναφέρομαι
στο χρόνο γιατί στις ζύμες με μαγιά πρέπει να περιμένεις να "ανέβουν".

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

400 ml νερό (χλιαρό)
800 gr αλεύρι 00
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φαλελλάκι ξερή μαγιά

Βάζουμε στη λεκάνη το νερό, το αλάτι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε για λίγο
με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνει
μία ομοιόμορφη μπάλα. Άν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μίξερ αρχικά
για το ζύμωμα και να τελειώσεις με το χέρι για οικονομία δυνάμεων.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και από πάνω βάζουμε πετσέτα.
Αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα κάνοντας μικρότερα μπαλάκια.
Όταν πάρουμε το πρώτο τα άλλα τα σκεπάζουμε πάλι με την πετσέτα.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο που θα γίνει η βάση της πίτσας μας.
Για να δευκολυνθούμε στο άνοιγμα χρησιμοποιούμε λίγο αλεύρι.

Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου