ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ
12 στρογγυλά κολοκυθάκια
12 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας την ψύχα από το εσωτερικό τους.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, αφού το σοτάρουμε,
προσθέτουμε και λίγη από την ψύχα που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια.
Τα ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε
κι αυτό προσθέτουμε το ανάλογο νερό για να μισοβράσει.
Επίσης προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν έχει πιεί το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό στο ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C για 45' περίπου.
Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου