NUTELLA BREAD

ΥΛΙΚΑ
500γρ. αλεύρι
60γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
180ml γάλα
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού ή 1 βανίλια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού
ή τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό), βάζουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4'-5' και αφήνουμε να φουσκώσει
για 30'-40'.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια.
Πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε το πρώτο φύλλο στη διάσταση του ταψιού.
Απλώνουμε τη Nutella σε λεπτή στρώση και βάζουμε από πάνω το επόμενο φύλλο.
Στο τέταρτο και τελευταίο φύλλο δεν απλώνουμε Nutella.
Κλείνουμε τις άκρες περιφερικά, τοποθετούμε 1 ποτήρι στο κέντρο να μας ορίσει
την περίμετρο του κέντρου και χαράζουμε στα 4. Έπειτα το κάθε τέταρτο σε άλλα
4.
Σε αυτή τη φάση το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30'.
Αλείφουμε με λίγο γάλα ή 1 αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180ο C για 30'-35'.

Ελπίζω να το απολαύσετε όσο κι εγώ.
                                                                                                    Καλή Επιτυχία!



Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου