ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

Ας ξεκινήσουμε τη  μέρα με ένα εναλλακτικό πρωϊνό, από αυτά που στο πέρασμα
του χρόνου και με την αστικοποίηση που ακολούθησε, έμεινε στο συνταγολόγιο
της γιαγιάς του χωριού.
Δεν νομίζω ότι σήμερα με τα προϊόντα και τις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει
θα το έτρωγε κάποιος εύκολα.
Είναι όμως τόσο "καθαρό" προϊόν με απλά αλλά σπουδαίας διατροφικής αξίας υλικά
που θα έπρεπε όλοι να τη δοκιμάσουν έστω μια φορά.
Καταρχήν, το πιο βασικό είναι ότι ο τραχανάς είναι χειροποίητος, τα αυγά από τις
οικόσιτες κότες της γιαγιάς και βεβαίως η φέτα κατευθείαν από τον παραγωγό.

ΥΛΙΚΑ
3 φλυτζάνια του τσαγιού τραχανά
6 ποτήρια νερό
3 αυγά
4 κσ. ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη
Λίγο αλάτι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον τραχανά και τον βράζουμε τόσο όσο να μη λασπώσει.
Τον κατεβάζουμε και τον αφήνουμε περίπου 5'.
Έπειτα χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στον τραχανά, το ελαιόλαδο, τη φέτα
και τα ανακατεύουμε σε ένα μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.

Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου