ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ
12 φιλέτα πέστροφας
2 πράσα
2 κρεμμύδια
αλάτι
100γρ. βούτυρο
250 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμός ψαριού
1/2 κγ. ρίγανη και θυμάρι
1/2 κγ. πιπέρι
1/2 κγ.σκόρδο
1/2 κγ. πιπέρι καγιέν
1/2 κγ. πάπρικα
250 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Αλατίζουμε τα φιλέτα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Σβήνουμε με τον ζωμό ψαριού και το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη και όλα τα μπαχαρικά.
Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'.
 Αφαιρούμε τα φιλέτα από την κατσαρόλα.
Βράζουμε το ζωμό και αφού μείνει ο μισός σε ποσότητα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Περιχύνουμε τα φιλέτα και σερβίρουμε.
 
Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου