ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κ.τ. baking powder

ΣΙΡΟΠΙ
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
50 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά περίπου για 1 ώρα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το baking powder και όλα αυτά τα ενώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε
το χυμό τη ζάχαρη και το ξύσμα τα οποία είναι έτοιμα μόλις λιώσει η ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε και σερβίρουμε.



Share on Google Plus

About Unknown

Νοέμβρης! Ο μήνας γενεθλίων, κυρίως των Σκορπιών. Τους ξέρετε τώρα αυτούς τους τύπους. Εγωπαθείς, κυκλοθυμικοί, αυτοκαταστροφικοί αλλά κυρίως επίμονοι, δηλαδή πεισματάρηδες. Θέλουν να αποφασίζουν, να καθορίζουν, να καθοδηγούν. Κοινώς "ψώνια", και καθώς ο αρχηγός αυτών, η υπογράφουσα, δηλαδή ΕΓΩ! αποφάσισα να εκτεθώ δια της γραφής γιατί πολύ απλά θέλω να με διαβάζετε! Και υπογραμμίζω το θέλω γιατί ο Σκορπιός, καλοί μου φίλοι, όταν θέλει μπορεί! (έτσι νομίζει τουλάχιστον) και όπως καταλάβατε αυτό είναι και το μότο μου. Άλλα βιογραφικά στοιχεία νομίζω ότι είναι περιττά. Έτσι λοιπόν σας καλωσορίζω και εύχομαι τα θέματα που θα αναρτηθούν να είναι του ενδιαφέροντος σας. Ελπίζω η σχέση μας να είναι διαδραστική και άμεση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας περιμένω στην παρέα μας! Λία Ιωαννίδου.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου